lørdag 31. januar 2015

Kurskatalog med Campus NooAs nettkurs

Kurskatalogen inneholder korte beskrivelser av alle våre nettkurs. Klikk på bildene for detaljerte kursbeskrivelser.

Start kurset når det passer deg. Meld deg på og få tilgang til kurset i 180 eller 365 dager.

Velg mellom Gode tilbud, Reiselivsskolen, Forfatterskolen, Lederskolen, Helseskolen, Kunstskolen, og videregående skole.

1. GODE TILBUD

Alumniklubben

AlumniklubbenAlumniklubben er åpen for alle som har bestått et NooA-kurs.
I følge Wikipedia er Alumni latin for tidligere studenter ved en skole. På latin er entallsformen alumnus en tidligere mannlig student, mens alumna er en tidligere kvinnelig student.

Forlenget tilgangstid

Forlenget tilgangstidDersom du ønsker forlenget tilgangangstid til et eller flere av kursene dine, kan du gjøre det ved å melde deg på og betale her.
De fleste kursene ved Campus NooA har i utgangspunktet en tilgangstid på 180 dager. Kursene på NooA Videregående skole har en tilgangstid på 365 dager.
Forlengelse av tilgangstid krever en manuell kobling som medfører noe forsinkelse (ca en arbeidsdag) fra man melder seg på til tilgangstiden faktisk blir forlenget.

NooA-passet

NooA-passetFor prisen av en kinobilett får du NooA-passet som gir deg en ukes tilgang til noen smakebiter av våre tjenester og 48-timers tilgang til et av mange NooA-kurs du kan velge mellom. Meld deg på, så får du informasjon om hvordan du går frem for å gi beskjed om hviket kurs du vil ha tilgang til og når du ønsker å starte.
Om du fullfører evalueringsskjemaet, får du også NooA-passet som illustrerer hvordan fremtidens "Open Badges" eller nettbaserte utmerkelser fungerer.

Studentlappen

StudentlappenStudentlappen er et nettkurs som tar for seg studieteknikker og digitale verktøy (mobiltelefoner, apper, programvare, nettsider etc.) som kan gjøre deg til en bedre student. Det fokuserer på digitale verktøy som hjelper deg å planlegge studiene, konsentrere deg og huske det du har lært. Det inneholder også nyttig informasjon om hvordan du kan skrive, lagre og organisere materiale du bruker i studiene dine. Kurset gir også en innføring i læringsfilosofien, tjenestene og oppgavetypene som du vil møte på Campus NooA.

The Mall

The MallThe Mall gir deg tilgang til smakebiter på mange av NooAs kurs og tjenester. Der kan du møte ansatte, lærere, studenter og nysgjerrige og teste ut hvordan det er å være NooA student.
Du kan for eksempel se på noe av kursinnholdet, lage din egen profil, utforske våre blogger, sende meldinger, gjøre oppgaver og ta del i forumaktiviteter. Dersom du gjør og består alle aktivitetene, vil du få tilgang til ditt eget kursbevis.
NooAs nyhetsbrev distribueres som e-post til alle medlemmene i the Mall.

2. REISELIVSSKOLEN

Base Camp

Base Camp er en felles møteplass for alle på reiselivsskolen.

Kalkulasjon og prissetting av reiselivsprodukter

PriskalkulasjonKunnskap om kalkulasjon og prissetting er grunnleggende og avgjørende for lønnsomhet og overlevelse for enhver bedrift. Kurset Kalkulasjon og prissetting av reiselivsprodukter gir kunnskap om hvordan du kan beregne priser på et opphold eller arrangementer, slik at du oppnår lønnsomhet og tjener penger på det du tilbyr. Nettkurset egner seg for eiere, drivere og andre med økonomiansvar ved små og mellomstore reiselivsbedrifter.

Reisefotograf

ReiselivsfotografKursets formål er å gi undervisning om fotografi og fotoets muligheter under reiser, enten det er ferie eller i yrkesmessig sammenheng. Reisefotograf egner seg både for nybegynnere og for studenter som kan noe om fotografi, men trenger oppfriskning og påfyll for å øke sine kunnskaper. Kurset skal også være en god fotostart for journalister som vil utvide med foto i utøvelsen av sin journalistiske virksomhet.

Reiselivsjournalist

ReiselivsjournalistReiselivsjournalist er kurset for deg som vil skrive om og formidle inntrykk fra små og store reiser. Det gir også gode råd om hvordan du kan tjene penger på dine artikler. For deg som en sjelden gang ønsker å skrive en reiseartikkel, er kurset en trygg innføring i journalistikk og idéskaping. Det er også godt egnet for deg som ønsker å være mer aktiv, drive med reiselivsjournalistikk på heltid eller deltid, eller kanskje med informasjon i en reiselivsbedrift.

Reiselivsvirksomhet i og ved verneområder

Reiseliv i verneområderHvis du har planer for reiselivssatsing i eller ved vernede områder, bør du ta kursetReiselivsvirksomhet i og ved verneområder. Det skal gjøre deg i stand til å utarbeide en egen forretningsplan for en reiselivssatsing. Kurset skal gi deg kunnskap og inspirasjon til å utvikle gode reiselivsprodukter som både bruker mulighetene som vernede områder gir, men også tar hensyn til de rammebetingelsene som gjelder.

3. FORFATTERSKOLEN

Fortellervinkler

InspirasjonFortellervinkler er et skrivekurs for deg som søker glede og inspirasjon i skriveprosessen. Det er ett av fem kurs som inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk.

Manuskript

ManuskriptØnsker du å få publisert manuskriptet ditt? Eller har du fått det i retur fra en forlegger? Da erManuskript kurset for deg. Det er ett av fem kurs som inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk. Kurset er under utvikling.

Mesterklasse

MesterklasseMesterklasse er kurs for deg som er en relativt erfaren skribent, men trenger mer erfaring og kunnskap om verktøy og teknikker i større skriveprosjekter. Det er det tredje av fem kurs som inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk

Skrivekurs I

Skrivekurs ISkrivekurs I består av oppgaver som skal utvikle språket og skriveferdighetene vi alle trenger. Det er det første av fem kurs som inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk

Skrivekurs II

Forfatterkurs IISkrivekurs II bygger på Skrivekurs I. Det består av oppgaver som skal videreutvikle språket og ferdighetene vi trenger for å bli bedre skribenter. Det er det andre av fem kurs som inngår i vårt samarbeid med Forfatterskole.dk

Writers Lounge

Writers LoungeAlle deltakerne i våre skrivekurs får gratis tilgang til NooAs Writer Lounge.
Andre skriveinteresserte kan også få tilgang i 90 dager for NOK 90.
I Writer Lounge kan deltakerne dele sine tekster, stille spørsmål og gi kommentarer både til deltakerne i NooAs skrivekurs og andre skriveinteresserte.

4. LEDERSKOLEN

Daglig leder og styret

Daglig leder og styretDaglig leder og styret tar for seg daglig leders rolle, økonomiske ansvar, rapporteringsplikt, innhold- og frekvens, og det personlig erstatningsforholdet i et AS.

Eiere og aksjonærer

Eiere og aksjonærerI kurset Eiere og aksjonærer får du vite mer om aksjeeiers økonomiske ansvar, plikter, erstatningsforhold, lover og regler i et AS.

Grunnleggende prosjektledelse

ProsjektledelseGrunnleggende prosjektledelse gir en innføring i prosjektmetodikk, rammeverk og definisjoner. Det er basert på PMIs (Project Management Institute) internasjonale rammeverk i PMBOK Guide (Project Management Body of Knowledge) som er verdens mest utbredte prosjektmetodikk og den eneste som kvalitetsrevideres hvert 4 år.

Grunnleggende styrearbeid

Grunnleggende styrearbeidMed dette korte og konsise kurset i Grunnleggende styrearbeid, får du grunnleggende kompetanse og forståelse av styrearbeid. Her får du vite hva som er styrets oppgaver, roller og myndighet i selskapet, og innnføring i den økonomiske risikoen, lover og regler.

Næringslivsetikk og samfunnsansvar

Næringslivsetikk og samfunnsansvarNæringslivsetikk og samfunnsansvar gir oversikt over og oppdatering av emner i næringslivsetikk og samfunnsansvar som man trenger for å håndtere dette i arbeidslivet. Utviklingen her har gått raskt mht holdninger generelt og i arbeidslivet spesielt. Parallelt har endringer i lovverk og retningslinjer skjedd: Som i regnskapsloven, krav til yrker for å beholde autorisasjon og retningslinjer i  skoleverket. I den nye rammeplanen for bachelorstudier i økonomi og administrasjon er dette gjort obligatorisk.

Profilanalyse og typeforståelse

Profilanalyse og typeforståelseKurset Profilanalyse og typeforståelse gir deg en grunnleggende innsikt i dine personlige preferanser, altså hva du liker å gjøre når du kan velge fritt.
Kurset fokuserer på deg som person. Du starter med å svare på et spørreskjema basert på Optimas Organisasjonspsykologenes godkjente JTI-analyse (Jungs Type Index). Det gir i praksis samme resultat som en MBTI-analyse (Myers Briggs Type Index).

Styrearbeidstest

StyrearbeidstestMed Styrearbeidstest får du kunnskap om ditt kompetansenivå i styrearbeid. Her får du mange spørsmål fra våre nettkurs i styrearbeid, samt en rekke andre spørsmål i tillegg. Du kan teste deg selv, og se om du har behov for mer påfyll og læring om styrearbeid.

Styremøte, agenda og protokoll

Styremøte, agenda og protokollKurset Styremøte inneholder det du trenger å vite om gjennomføring av styremøte med agenda, protokoll, lover og formalia.

Styrerommet

StyrerommetStyrerommet er et møtested for alle deltakerne i NooAs styre- og ledelseskurs. Vi fokuserer ikke bare på kursene, men på å utvikle hele nettskolen til et stort læringsmiljø.

5. HELSESKOLEN

Helhetlig helse

Helhetlig helseHelhetlig helse handler om helse, ernæring og livsstil. Kurset gir en innføring i ernæring, matkvalitet og hvordan mat påvirker kroppen vår. Det fokuserer på en sunn livsstil med aktivitet, hvile og stresshåndtering. Kurset gir en innføring i enkle mindfulnessøvelser og stimulerer din mentale innstilling for å gjennomføre endringer. Kurset bidrar til å øke din bevissthet om å iverksette gode tiltak for din helse.
Kurset hjelper deg å skape en livsstil der balanse mellom kosthold, aktivitet og hvile gir et godt grunnlag for god helse i hverdagen.

Helseklubben

Helseklubben er navnet på møteplassen for deltakerne på våre helsekurs.

Medikamentregning

MedikamentregningAlltid alt rett i medikamentregning er en av forutsetningene for riktig medisinering. Gode læringsopplegg for opplæring og oppdatering av denne kunnskapen er derfor viktig.
Kurset "Medikamentregning" består av teori med interaktive oppgaver hvor du kan prøve ut dine kunnskaper underveis. I tillegg får du et kompendium og tilgang til en testbank.

6. KUNSTSKOLEN

Tegnekurs

EpleI dette tegnekurset vil du lære å tegne det du ser. Du vil få innføring i flere fine måter å tegne med kull og blyant på, og vi begynner med å tegne enkle objekter, for så å tegne stilleben og til sist interiører og uterom. Du vi også lære litt om det visuelle sanseapparatet, om tegning som kunstnerisk språk, og hvordan du best kan bruke dine naturlige evner. Innholdet og oppgavene er strukturert for å passe nybegynnere, men også være spennende og utfordrende for viderekommende. Vi vil sammen se på eksempler fra kunsthistorien og lære fra disse mestrene.

The art of Velázquez

VelazquezDiego Velázquez is one of the most renowned European artists and the online-course The art of Velázquez will introduce you to ten of his most celebrated paintings and the historical context that shaped them. At the same time it teaches key visual analysis skills and art historical research methods. These skills can be applied in a range of professional contexts such as academic study, curating, artistic practice, creative writing as well as the appreciation of art.

7. ANDRE KURS

E-pedagogikk

E-pedagogikkE-pedagogikk er et kurs om metodikk for læring via nett. Det er det første kurset i vårt samarbeid med eFaktor.no

Jubileumskurs for grunnloven: Henrik Wergeland, 17. mai og 1814

JubileumskursDette jubileumskurset er laget for 200-årsjubileet for den norske Grunnloven. Begivenheten har satt et viktig preg på den skandinaviske historien og forholdet mellom de skandinaviske landene. Norske kong Harald fortalte allerede i sin nyttårstale om sitt personlige forhold til Grunnloven, og svenske kong Carl Gustav fikk i januar betydelig kritikk i norske og svenske medier for ikke å ville stille opp på grunnlovsfeiringen 17. mai.

Spansk for adoptivforeldre

Diccionario illustrado EspañolSpansktalende land i Latin-Amerika – Bolivia, Chile, Colombia og Peru – krever at foreldrene kan snakke med barna sine på spansk den første tiden etter overtakelsen.
I 2012 holdt Adopsjonsforum seks kurs i og utenfor Oslo med svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Nå samarbeider Adopsjonsforum med Campus NooA om å tilby kurset Spansk for adoptivforeldre på nettet slik at det blir tilgjengelig i hele Norge – og etter hvert i Skandinavia.

Verktøy for digital innholdsproduksjon

InnholdsproduksjonVerktøy for digital innholdsproduksjon er et kurs som blant annet gir kunnskap og ferdigheter  om verktøy som brukes til å produsere forskjellig typer innhold til nettkurs. Kurset inngår i vårt samarbeid med eFaktor.no

8. WRITING COURSES

Manuscript

ManuscriptHas your manuscript been returned by a publisher? Do you need input to help you rework it? If this is you, then our Manuscript course is the natural choice.

Masterclass

MasterclassThe Masterclass course is geared toward the more seasoned language user, writer, or author, with a good grasp of language but requiring an introduction to techniques and tools relevant to larger projects.

Narrative angles

Narrative anglesIf you are not so concerned with detailed criticism, and you are looking for a writing course where the joy of writing and inspiration are at the core, then Narrative angles is the natural choice.

Writing course I

Course IThe lessons in Writing course I concentrate on developing the natural language and writing skills that we all, in one way or another, possess.

Writing course II

Cpurse IIWriting course II builds on Writing course I and develops the natural language and writing skillsfurther.

9. PEDAGOGICAL COURSES

Certificate in online teaching

NooA FoundationsThe certificate in online teaching is a course about online teaching and course creation. The course is obligatory for NooA’s course creators and teachers. It provides hands-on knowledge about how it is to be a student and a teacher at NooA.

Coaching Techniques

Coaching techniquesThe short-format Coaching Techniques course will introduce you to some helpful coaching techniques. These techniques can be applied in many contexts including online and face-to-face training, as a leadership strategy and in the management of intercultural project teams.

Cooperative Freedom and Transparency in Online Education

Cooperative FreedomCooperative Freedom and Transparency in Online Education is a further development of a course professor Morten Flate Paulsen designed around his theories of online education. The course has been tought twice for master students in e-learning at Universidade Aberta in Portugal.

Creativity

Creativity courseThe creativity course is designed to help people move with ease through creative blocks such as perfectionism, procrastination, overwhelm, self-sabotage and lack of focus. The course breaks down the barriers to understanding why we procrastinate and stop ourselves from reaching our creative goals by looking at how the brain works and how, by changing our behaviours and our negative self-talk, we can achieve creative success.

Hosting a foreign intern

Hosting a foreign internMake the most of your intern! This short Hosting a foreign intern course is aimed at small and medium-sized enterprises (SMEs) considering to host a foreign intern. The  round of EU funding starting in 2013 is allocating more efforts to encouraging university students to do a foreign internship. This short course prepares SME employers for some of the issues which may arise during an internship.

Social media in Education

IssuuIn the course Social Media in Education, you learn to utilize web2.0 services and social media for educational purposes. You have to create several accounts in social media services of your choice.

VIDEREGÅENDE SKOLE: BARNE- OG UNGDOMSARBEIDER

Helsefremmende arbeid

Helsefremmende arbeidHelsefremmende arbeid gir deg kunnskap innen barne- og ungdomsarbeiderfaget på videregående skole. Kurset er basert på læreplanen i barne- og ungdomsarbeiderfaget i fagområdet helsefremmende arbeid. Det gir kunnskap og forståelse av helseaspektene man kommer bort i som Barne- og ungdomsarbeider.

Kommunikasjon og samhandling

Kommunikasjon og samhandlingKommunikasjon og samhandling gir deg kunnskap innen barne- og ungdomsarbeiderfaget på videregående skole. Kurset er basert på læreplanen i barne- og ungdomsarbeiderfaget i fagområdet kommunikasjon og samhandling. Det gir kunnskap og forståelse om språk og bruken av språket, samt teorier rundt samhandling mellom mennesker. Konflikthåndtering kommer også inn under denne modulen.

Yrkesutøvelse

YrkesutøvelseYrkesutøvelse gir deg kunnskap innen barne- og ungdomsarbeiderfaget på videregående skole. Kurset er basert på læreplanen i barne- og ungdomsarbeiderfaget i fagområdet kommunikasjon og samhandling. Det gir kunnskap og forståelse for hvordan en barne- og ungdomsarbeider skal utøve yrket som rollemodell, igangsetter av aktiviteter, konfliktløser og planlegger.

VIDEREGÅENDE SKOLE: GENERELL STUDIEKOMPETANSE

Engelsk - Vg1 studieforberedende utdanningsprogram

EngelskEngelsk gir deg kunnskap innen engelsk på videregående skole og inngår i generell studiekompetanse. Kurset er basert på læreplanen i engelsk, og tar for seg språklæring, kommunikasjon, kultur, samfunn og litteratur.

Historie Vg2-Vg3 - studieforberedende utdanningsprogram

HistorieHistorie Vg2-Vg3 gir deg kunnskap innen historie på videregående skole. Det inngår i generell studiekompetanse og er fellesfag  i studieforberedende utdanningsprogram. Kurset er basert på læreplanen i historie, og tar for seg emnene: Historieforståelse og metoder og Samfunn og mennesker i tid.

Matematikk P Vg1

Matematikk P Vg1Dette nettkurset gir deg kunnskap innen matematikk P Vg1 på videregående skole og fokuserer på tall og algebra, geometri, sannsyn, funksjoner og økonomi. Sammen med Vg2 P dekker kurset kravene til generell studiekompetanse.

Matematikk P, Vg2

MatematikkMatematikk Vg2 P inngår i generell studiekompetanse. Kurset er under utvikling og vil bli lansert snart. Sammen med Vg1 P dekker kurset kravene til generell studiekompetanse.

Naturfag Vg1 - studieforberedende utdanningsprogram

NaturfagNaturfag Vg1 gir deg kunnskap innen naturfag på videregående skole og inngår i generell studiekompetanse. Kurset er basert på læreplanen i naturfag, og tar for seg emnene: Forskerspiren, bærekraftig utvikling, ernæring og helse, stråling og radioaktivitet, energi for fremtiden og bioteknologi.

Norsk Vg3 - studieforberedende utdanningsprogram

NorskKurset norsk for videregående skole (studieforberedende) inngår i generell studiekompetanse. Det er for deg som skal ta eksamen i norsk hovedmål (fagkode NOR1211), norsk sidemål (NOR1212) og NOR1213 (norsk muntlig). De fleste privatister skal ta skriftlig eksamen i både hovedmål og sidemål. For de fleste vil sidemål si nynorsk.

Privatisten

PrivatistenPrivatisten er et fellesområde for alle som tar kurs på videregående skole hos Campus NooA!

Samfunnsfag i videregående opplæring

SammfunsfagDette kurset gir deg kunnskap innen samfunnsfag på videregående skole. Det inngår i generell studiekompetanse og som fellesfag i Vg2 på samtlige yrkesfaglige utdanningsløp. Kurset er basert på læreplanen i samfunnsfag, og tar for seg individ og samfunn, kultur og religion, politikk og demokrati, arbeids- og næringsliv, samt internasjonale forhold.

VIDEREGÅENDE SKOLE: HELSEFAGARBEIDER

HEA - Kommunikasjon og samhandling

HEA - Kommunikasjon og samhandlingHEA - Kommunikasjon og samhandling handler om hvordan kommunikasjon mellom mennesker kan fremme helse og sosial utvikling. Empati, respekt og toleranse som grunnleggende verdier for den enkeltes selvfølelse og integritet står sentralt. Du skal kunne ulike kommunikasjonsteknikker og konflikthåndtering. Objektiv observasjon, korrekt tilbakemelding, relevant regelverk om taushetsplikt og personvern inngår også.

HEA-Helsefremmende arbeid

Helsefremmende arbeidHEA-Helsefremmende arbeid skal gi kunnskap og forståelse av helseaspektene man kommer bort i som helsefagarbeider. Det handler om hva levevaner, fysisk aktivitet og kosthold betyr for å forebygge sykdom og fremme fysisk og psykisk helse. Videre handler det om å yte profesjonell helsehjelp, pleie, omsorg og aktiviteter som fremmer mestring, helse, trivsel og livskvalitet.

HEA-Yrkesutøvelse

YrkesutøvelseHEA-Yrkesutøvelse skal gi kunnskap og forståelse for hvordan en helsefagarbeider skal utøve yrket. Det handler om hvordan det helhetlige menneskesynet skal ivaretas. Planlegging, gjennomføring, dokumentasjon og vurdering av eget arbeid er sentralt i arbeidet. Videre skal du kunne relevant regelverk og yrkesetikk. Helsefagarbeiderens rolle og ansvar i samarbeid med andre yrkesgrupper er også et sentralt emne. Du får også opplæring i ulike planer som brukes i helse- og sosialsektoren, dokumentasjon og gjennomføring av helse- omsorgs- og sosialtiltak.

VIDEREGÅENDE SKOLE: PÅBYGGING TIL GENERELL STUDIEKOMPETANSE

Historie Vg3 - påbygging til generell studiekompetanse

HistorieDette kurset gir deg kunnskap innen Historie Vg3 – påbygning til generell studiekompetanse på videregående skole. Kurset er basert på læreplanen i historie, og tar for seg emnene: Historieforståelse og metoder og Samfunn og mennesker i tid.

Matematikk 2P-Y Påbygging

MatematikkMatematikk 2P-Y inngår i påbygging til generell studiekompetanse. Kurset tar for seg tall og algebra i praksis, statistikk og sannsyn, funksjoner i praksis, modellering og eksamenstrening.

Naturfag VG3 - påbygging til generell studiekompetanse

NaturfagNaturfag VG3 gir deg kunnskap innen naturfag på videregående skole og inngår i påbygging til generell studiekompetanse. Kurset er basert på læreplanen i naturfag, og tar for seg emnene: Forskerspiren, bærekraftig utvikling, stråling og radioaktivitet, energi for fremtiden og bioteknologi.

Norsk Vg3 - påbygging til generell studiekompetanse

NorskKurset norsk for videregående skole (studieforberedende) inngår i generell studiekompetanse. Det er for deg som skal ta eksamen i norsk hovedmål (fagkode NOR1211), norsk sidemål (NOR1212) og NOR1213 (norsk muntlig). De fleste privatister skal ta skriftlig eksamen i både hovedmål og sidemål. For de fleste vil sidemål si nynorsk.

Sosialkunnskap

SosialkunnskapSosialkunnskap inngår i påbygging til generell studiekompetanse. Det er også ett av fire fag innenfor programområdet Politikk individ og samfunn. Kurset bygger på læreplanen i sosialkunnskap (SAM 3016) og tar for seg de fem hovedområdene i læreplanen:  Livsfasene, Sosiale problemer, Samfunnsvitenskapelige arbeidsmetoder, Velferd og ulikheter i velferd og Velferdsstat og menneskerettigheter.

VIDEREGÅENDE SKOLE: REISELIV

Etablering og drift

Etablering og driftEtablering og drift er et av kursene i Vg2 Reiseliv. Det skal gi kunnskap og forståelse for organiseringen av reiselivet, bransjeorganisasjoner og andre organisasjoner som har betydning for reiselivet nasjonalt og lokalt.  Kunnskap og forståelse for trender og hvilken betydning trender kan ha for utvikling av nye tilbud innen reiseliv. Kunnskap og forståelse for budsjett og regnskap i reiselivsbedrifter. Kunnskap om regler som gjelder spesielt for reiselivsbransjen er også viktig, samt regler for personvern, markedsføring og forbrukerrettigheter. Kunnskap om etikk inngår også i dette faget.

Salg og markedsføring

Salg og markedsføringSalg og markedsføring er et av kursene i Vg2 Reiseliv. Det skal gi kunnskap og forståelse for forbrukere, salg, kjøpsatferd. Sentralt i dette er hva som motiver til kjøp av ulike reiselivsprodukter. Bruken og forståelsen av digitale verktøy i markedsføring og booking. Studiet skal også gi kunnskap og innsikt i lover og etikk innen markedsføring av reiselivsprodukter.

Vertskapsrollen

VertskapsrollenVertskapsrollen er et av kursene i Vg2 Reiseliv. Det skal gi kunnskap og forståelse for organiseringen av reiselivet, bransjeorganisasjoner og andre organisasjoner som har betydning for reiselivet nasjonalt og lokalt.  Kunnskap og forståelse for trender og hvilken betydning trender kan ha for utvikling av nye tilbud innen reiseliv. Kunnskap og forståelse for budsjett og regnskap i reiselivsbedrifter. Kunnskap om regler som gjelder spesielt for reiselivsbransjen er også viktig, samt regler for personvern, markedsføring og forbrukerrettigheter. Kunnskap om etikk inngår også i dette faget.

VIDEREGÅENDE SKOLE: SALG, SERVICE OG SIKKERHET VG2

Markedsføring og salg - Salg, service og sikkerhet Vg2

Markedsføring og salgMarkedsføring og salg er et av tre programfag på Salg, service og sikkerhet Vg2 og Salgsmedarbeider (for deg med lang praksis innen salg og ønsker å ta fagbrev). Det kan også tas som enkeltstående kurs.

Sikkerhet - Salg, service og sikkerhet Vg2

SikkerhetSikkerhet er et av tre programfag på Salg, service og sikkerhet Vg2 og Salgsmedarbeider (for deg med lang praksis innen salg og ønsker å ta fagbrev). Det kan også tas som enkeltstående kurs.

Økonomi og administrasjon - Salg, service og sikkerhet Vg2

Økonomi og administrasjonØkonomi og administrasjon er et av tre programfag på Salg, service og sikkerhet Vg2 og Salgsmedarbeider (for deg med lang praksis innen salg og ønsker å ta fagbrev). Det kan også tas som enkeltstående kurs.

VIDEREGÅENDE SKOLE: SERVICE OG SAMFERDSEL VG1

Drift og oppfølging - Service og samferdsel Vg1

Drift og oppfølgingDrift og oppfølging er et av tre programfag på Service og samferdsel Vg1. Det kan også tas som enkeltstående kurs.
Kurset dreier seg om sentrale administrative arbeidsprosesser. Programfaget handler om å følge opp virksomheters ressursbruk, og vurdere og sikre kvalitet på arbeidsprosesser. Ivaretakelse av menneskelige, økonomiske og miljømessige verdier gjennom ulike sikkerhetstiltak, beredskap og helse, miljø og sikkerhet er viktige temaer. Programfaget dekker også logistikkfunksjonen i en virksomhet. I faget inngår regelverk som setter rammer for virksomheters drift.

Kommunikasjon og service - Service og samferdsel Vg1

Kommunikasjon og serviceKommunikasjon og service er et av tre programfag på Service og samferdsel Vg1. Det kan også tas som enkeltstående kurs.
Kurset handler om samspillet mellom kunde og selger. Faget skal gi kunnskap og forståelse om ulike aspekter i dette samspillet. Det handler blant annet om språk, identitet, kultur og verdigrunnlag og slike faktorers betydning for samhandlingen. I faget er det teorier om kommunikasjon og samspill, etikk, kundebehandling og behovsteori og analyse av forbrukeratferd innen rammen av dette faget.

Planlegging - Service og samferdsel Vg1

PlanleggingPlanlegging er et av tre programfag på Service og samferdsel Vg1. Det kan også tas som enkeltstående kurs.
Kurset dreier seg om å utarbeide og vurdere viktige beslutningsgrunnlag for etablering og utvikling av små virksomheter, produkter og tjenester. Programfaget handler om anvendelse av teknikker og hjelpemidler fra fagområdene økonomi og markedsføring, og bruk av informasjonsteknologi. Forebyggende sikkerhetsarbeid og forberedelse av arbeidsfunksjoner som ivaretar en sikker, tidsriktig og miljøvennlig forflytting av mennesker og leveranse av varer og tjenester, er viktige temaer.

VIDEREGÅENDE SKOLE: STUDIESPESIALISERENDE UTDANNINGSPROGRAM

Matematikk R1

Matematikk R1Matematikk R1 gir deg kunnskap innen matematikk for realfag - programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram på videregående skole. Det fokuserer på følgende hovedomtåder: geometri, algebra, funksjoner, kombinatorikk og sannsynlighet.
Sammen med matematikk R2 dekker kurset kravene til spesiell studiekompetanse i matematikk.

Matematikk R2

Matematikk R2Matematikk R2 gir deg kunnskap innen matematikk for realfag - programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram på videregående skole. Det fokuserer på følgende hovedområder: differensiallikninger, geometri, algebra og funksjoner.
Sammen med matematikk R1 dekker kurset kravene til spesiell studiekompetanse i matematikk.